عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: رفع مشکلات پیشروی سرمایهگذاران بخش خصوصی در حوزه پتروشیمی جهت سرمایه گذاری بیشتر در این بخش موضوعی است که باید به آن توجه ویژه کرد.
بر اساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ ایران باید به نخستین تولیدکننده پتروشیمی خاورمیانه تبدیل شود، در این زمینه رئیسجمهوری گفته که با جهش سوم پتروشیمی تا سال ۱۴۰۴، با تولید ۱۳۰ میلیون تن محصول پتروشیمی به تولیدکننده نخست منطقه تبدیل میشویم.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی آریاساسول از بومیسازی تولید گرید استراتژیک پلیمری خبر داد و گفت: با این اتفاق سالانه از خروج ۹۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری میشود.
یک کارشناس انرژی گفت: اگر ایران روی خوراک الپیجی تخفیف ۳۰ درصدی بگذارد، تا ۵ یا ۱۰ سال دیگر پتروشیمیهایی با خوراک الپیجی همانند پتروشیمیهای خوراک گازی توسعه خواهد یافت. نتیجه این روند، تولید محصولات با ارزش افزوده و بی اثر شدن تحریمهای اعمال شده در این حوزه خواهد شد.
براساس آمارهای مرکز آمار ایران، در سال ۹۶ مجموعا ۵۳ میلیون و ۶۲۴ هزار تن انواع محصولات پتروشیمی در ایران تولید شد که بخش اعظم آن را محصولات شیمیایی تشکیل داد.
کارشناس صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد محصولات پتروشیمی ایران تا آخرین حلقه زنجیره ارزش میرود گفت: مهمترین مشکل در صنعت پتروشیمی ایران خوراک مایع و ال پی جی است که باید برای آن فکری کرد.
مدیر طرحهای شرکت صنایع ملی پتروشیمی گفت: با توجه به پشتیبانی دولت و هلدینگهای قوی که تشکیل شده پتروشیمی میتواند تمام مواد نفتی را تبدیل به مواد پتروشیمی کرده و صادر کند.
تالارهای مختلف بورس کالای ایران طی بهمن ماه سال ۹۷ شاهد معامله بیش از ۲ میلیون و ۱۶۸ هزار تن انواع کالا به ارزش ۱۰۳ هزار میلیارد ریال بود که نسبت به ماه ماقبل به ترتیب رشد ۲۲ و ۴۰ درصدی را در حجم و ارزش معاملات تجربه کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: این شرکت راهگشای موانع پیشرفت طرحهای پتروشیمی است و همه تلاش خود را برای برطرف کردن مشکلات و چالشهای واحدهای پتروشیمی بهکار میگیرد.
مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی به تشریح آخرین وضعیت حضور سرمایهگذاران خارجی در صنعت پتروشیمی ایران پرداخت و گفت: هم اروپاییها و هم آسیاییها در انتظار روشن شدن تکلیف ساز و کار مالی بین اروپا و ایران هستند.